Bibarț este mai prietenos cu arădenii decât Gheorghe Falcă: a redus perioada de taxare a parcării în Arad

Foto: Arhiva

Primarul Călin Bibarț a redus durata de taxare a parcării în municipiul Arad. Predecesorul său, Gheorghe Falcă, a prelungit cu multe ore durata de taxare a parcărilor din municipiul Arad și a extins mult rețeaua de străzi unde se percepe taxă de parcare. La inițiativa lui Călin Bibarț, s-a aprobat în cadrul CLM noul regulament de parcare, mult mai „prietenos” cu arădenii.
Noul regulament al serviciului de administrare a parcărilor cu plată din municipiul Arad a fost aprobat joi, 13 mai 2021, în cadrul ședinței ordinare de consiliu local municipal a lunii. Formei inițiale i-au fost aduse unele amendamente.
Concret, modificările aduse textului inițial sunt următoarele: programul de funcționare a parcărilor în sistem de plată este în zonele A, B și C de luni până vineri între orele 8:00 – 17:00. Suplimentar, parcarea din zona pieței Obor, situată pe strada prof. dr. Aurel Ardelean (fostă Pădurii) va funcționa în regim de parcare cu plată de luni până vineri între orele 8:00 – 17:00, iar duminica între 8:00 – 14:00.
În afara programului stabilit, precum și sâmbăta, duminica, în sărbătorile legale și cu ocazia evenimentelor special mediatizate de autoritatea publică locală, parcarea este gratuită.
Vor fi scutiți de la plata parcării veteranii de război precum și văduvele acestora, beneficiarii Decretului Lege 118/1990, inclusiv soția/soțul și copii acestora, dar și persoanele cu dizabilități, încadrate în grad de handicap. Gratuitățile sunt acordate însă pentru un singur autoturism și numai cu condiția afișării la loc vizibil a legitimației de parcare gratuită, eliberată de Serviciul Parcări și Ridicări Vehicule.
În ceea ce privește contractele de închiriere, în noul regulament aprobat se menționează faptul că neplata până la 1 martie duce la rezilieri ale acestora, respectiv la pierderea locului de parcare. Cu toate acestea chiriașul va avea obligația de a achita contravaloarea chiriei pentru lunile ianuarie și februarie, inclusiv penalitățile aferente.
Regulamentul a mai fost completat și cu tarifele de parcare pe o zi întreagă dacă plata se face prin SMS sau prin intermediul aplicației. În această situație pentru a parca o zi întreagă în zona A se vor plăti 4 euro+TVA, 3 euro+TVA în zona B și 1,5 euro+TVA în zona C.
Municipalitatea a luat în calcul și perioadele când locurile de parcare sunt blocate de lucrări de utilitate publică. Pe perioada executării acestora, contractul de închiriere a locului de parcare de reședință, câștigat prin licitație sau atribuit direct, se suspendă. Executantul lucrărilor va fi cel care va plăti contravaloarea prețului mediu pentru zona respectivă, pentru toate locurile pe care le dezafectează provizoriu.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × two =