După două zile, s-a trezit și ministrul Lucian Bode: acuze voalate la adresa Poliției

Tăcerea ministrului de Interne, Lucian Bode, asupra crimei de la Arad, căreia i-a căzut victimă omul de afaceri Ioan Crișan, ucis de explozia provocată de o bombă plasată în autoturismul său, a încetat. Astăzi, la două zile după explozie, ministrul a cuvântat. Lucian Bode spune că a fost informat imediat despre eveniment și că a trimis la Arad cei mai buni specialiști pentru a ancheta uciderea lui Ioan Crișan. Mult mai interesant este însă faptul că ministrul Internelor a acuzat voalat Poliția de ineficiență în prevenirea omorului, în condițiile în care, spune domnia sa, în ultimii 30 de ani ar fi fost dejucate multe tentative de omor cu un astfel de mod de operare.
„Este un lucru dovedit faptul că astfel de tentative de omor, cu un astfel de mod de operare au fost dejucate în ultimii 30 de ani, sigur nu și aceasta. Dacă ne uităm că s-au dejucat astfel de atentate, clar și acesta putea fi oprit”, a declarat ministrul Lucian Bode. „Luăm în calcul orice pistă și nu excludem nicio variantă de lucru. Nu excludem nicio variantă, că vorbim de compania pe care o administra sau alte relații contractuale. Aici, toate aceste informații vi le poate da procurorul de caz. Și acest lucru îl evaluăm. După o tragedie trebuie să avem și lecții învățate și aici obligatoriu văzând cauzele acestei tragedii, structurile MAI își pot îmbunătăți procedurile și cooperare cu alte structuri similare”, a mai declarat ministrul de Interne.
Ce a omis să spună ministrul Bode a fost să explice de ce este tolerată situația de la conducerea Poliției arădene, postul de inspector șef fiind ocupat de mai bine de un an și jumătate doar de interimari și delegați pe post. Și nici nu a făcut vreo legătură între această stare de fapt și lipsa de performanță inclusiv în ceea ce privește dejucarea din timp a atentatului căruia i-a căzut victimă omul de afaceri Ioan Crișan. Pentru că, la conducerea unei poliții județene, candidatul cel mai bun nu se numește singur, iar rolul Ministerului de Interne în desemnarea celui mai competent om să ocupe acest post este determinant.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + two =