Este oficial: În cazul uciderii lui Ioan Crișan, Parchetul General cercetează un caz de omor calificat cu premeditare

Este oficial: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a emis un comunicat de presă privind stadiul cercetărilor în cazul atacului cu bombă de la Arad. Conform procurorilor, fapta este încadrată ca „omor calificat cu premeditare”, ceea ce confirmă faptul că omul de afaceri arădean Ioan Crișan a fost ucis de criminali care pregăteau acest asasinat.

„În continuarea comunicatului de presă din data de 29 mai 2021, referitor la cauza având ca obiect explozia unui autoturism în parcarea unui magazin din Arad în dimineața zilei de 29.05.2021, Biroul de informare și relații publice este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații privind stadiul anchetei:
• Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin.
• În cursul zilei de ieri, a fost finalizată cercetarea la fața locului.
• Procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize și constatări) din multiple specialități, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate.
• În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activități de urmărire penală în ritm continuu și susținut.
În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiție și soluționării cu celeritate a cauzei, au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care își desfășoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică.
Pe măsura derulării cercetărilor vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019”, anunță Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Omul de afaceri Ioan Crișan, fost socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea, a fost ucis sâmbătă dimineața de explozia unui dispozitiv plasat în autoturismul său, care a sărit în aer în parcarea Profi din cartierul Vlaicu. El plecase de la un local unde a băut o cafea, a urcat în mașină, a manevrat cu spatele și s-a înscris spre ieșirea pe Calea Aurel Vlaicu, moment în care autoturismul a sărit în aer. Omul de afaceri a fost ucis de explozia care a distrus acoperișul mașinii.
Anchetatorii au mai multe piste, au finalizat cercetarea la fața locului și audiază mai multe persoane, martori sau suspecți. Au fost preluate pentru analiză imagini de la peste 100 camere de supraveghere. Un aspect care dă de gândit anchetatorilor este că o cameră din zona blocului unde domicilia Ioan Crișan, care acoperea parcarea unde acesta își parca autoturismul, nu funcționa. Sunt căutate și persoane văzute pe filmări înainte, în timpul și după momentul exploziei, dintre care cel puțin una a avut un comportament care a ridicat semne de întrebare.
Surse apropiate anchetei au lăsat să se înțeleagă că la mijloc ar fi un asasinat la comandă, autorul părând a fi cetățean al Republicii Moldova. Una din ipoteze este că autorul ar fi părăsit teritoriul României după comiterea faptei. Modul de operare lasă să se înțeleagă faptul că asasinatul a fost comis de profesioniști ai crimei. Această supoziție rămâne să fie validată sau nu în urma continuării anchetei. Cercetările au fost preluate de polițiști din București, coordonați de un procuror din cadrul PICCJ.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + nineteen =