[VIDEO] Circulație de coșmar pe centura Aradului

La Arad, peste 300 de camioane cu bannere pe care scria STOP ABUZ ANAF au mers în coloane care s-au întins pe mai mulți kilometri. Protestul a avut loc pe șoseaua de centură nord-vest a municipiului, care leagă DN7 de autostrada ce merge către Punctul de Trecere a frontierei Nădlac 2, un drum extrem de circulat.
Camioanele au mers cu 5 cel mult 10 km la oră, ceea ce a îngreuna mult circulația, mai ales că la ora la care a început protestul zeci de autobuze transportă muncitori la fabricile din zonă. Ceilalți șoferi aflați în trafic s-au conformat însă, așa ca nu au avut loc incidente.
Transportatorii se plâng că reîncadrarea diurnelor acordate șoferilor ca venituri de natură salarială şi impozitarea acestora pe ultimii cinci ani, duc la decizii de impunere în valoare de câteva milioane de euro pentru companiile care au parcuri cu 100 de camioane, ceea ce depășește cu mult cifra de afaceri pe 2-3 ani a acestor firme.

O altă revendicare o reprezintă eliminarea tratamentului fiscal discriminatoriu de care beneficiază angajații la stat față de privați. Mai exact, bugetarii pot deconta, fără documente justificative, 230 de lei pe noapte pentru cheltuieli de cazare.
Transportatorii de marfă se plâng și de intenţia actualului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de a introduce vinieta pe kilometru, promovată intens de Comisia Europeană, dar neintrodusă în practică de nici o ţară europeană, ca urmare a taxelor de drum care ar creşte preţurile produselor la raft. Transportatorii amenință că dacă situația lor nu se va clarifica și protestele vor continua.


Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − twelve =