Vreți să scăpați de insecte? Luați pliciul și atacați țânțarii, că primarul Bibarț nu face față singur

Călin Bibarț, primarul Aradului recunoaște că tratamentele de dezinsecţie aplicate de firma specializată nu sunt prea eficiente. Edilul le recomandă arădenilor să facă și ei ceva dacă vor să scape de tânțari.
Primăria Municipiului Arad a anunțat că a efectuat o nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public şi privat al Municipiului Arad, prin intermediul operatorului specializat. Însă, se arată în comunicatul de presă al primăriei că „Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecție (delarvizare) trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de delarvizare în spaţii deschise pe malurile apelor, în depozite de anvelope uzate, subsoluri de la blocuri etc. în perioada de desfăşurare a acţiunilor de delarvizare efectuate pe domeniul public şi privat.”
Asta spune Bibarț. Care nu explică defel de ce se intervine atât de târziu și atât de puțin, pentru că deja a găsit scuza perfectă: arădenii care nu au dublat măsurile luate de Primărie (sublime dar care au lipsit până acum aproape cu desăvârșire) cu propriile lor măsuri. Călin Bibarț trebuie să știe, așa cum de altfel i s-a și transmis prin multe canale, că arădenii au combătut cu sârg țânțarii, tigrii de platan și alte insecte: fiecare a reușit să omoare cu propriile mâini, aparate individuale etc. zeci de exemplare în fiecare seară din cele care s-au scurs de la începutul verii și până la timidele încercări ale autorităților de a combate gâzele. Acum, Bibarț îi vrea pe arădeni cu pliciul în stradă și prin pivnițe și grădini, pentru a eficientiza acțiunea derulată de operatorul plătit de Primărie? Sau stă liniștit pentru că în decembrie, când va inaugura pomul de Crăciun din plastic ales în vara asta, nimeni nu se va mai plânge în Arad de mușcături de țânțari și alte insecte.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 2 =