La Pecica, Parcul Cooperării româno-maghiare

Ieri, la Ferma de Bivoli din oraşul Pecica, în cadrul evenimentului anual organizat de Programul Interreg V-A România-Ungaria, au fost plantați 25 de stejari, 25 de platani, 25 de castani şi 25 de tei.
Evenimentul din acest an este intitulat „Iniţiativa Verde” şi a avut loc, la o zi distanţă, în oraşele Pecica din judeţul Arad şi Gyula, din judeţul Békés (Ungaria.
„Programul propune acțiuni cu impact sustenabil asupra comunităților din regiunea de frontieră, acțiuni care generează valoare adăugată și au potențial replicabil. În acest an, sărbătorim împreună natura prin plantarea de copaci, contribuind în acest fel la o calitate mai bună a vieții generațiilor viitoare”, spun organizatorii.
La eveniment a participat Roxana Racoviţă, șefa Autorității de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria din cadrul Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Monica Terean, şefa Secretariatului Comun al programului, Livia Banu, directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Granița România-Ungaria (BRECO), alături de mai mulţi colegi. Invitaţi au fost Excelenţa Sa Marius Lazurca, Ambasadorul României la Budapesta, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, primarul Petru Antal, primarul oraşului Curtici, Bogdan Ban, primarul comunei Socodor, Ioan-Dimitrie Jura şi specialişti pe proiecte europene din administraţiile celor trei localităţi, precum şi de la CJA.
„Fondurile europene sunt importante pentru noi: în ultimii 13 ani am depus 13 proiecte, din care am câştigat 11, chiar locaţia în care ne aflăm fiind construită printr-un proiect transfrontalier cu o localitate din Ungaria” , a declarat primarul Petru Antal.
Programul Interreg V-A România-Ungaria este implementat în perioada 2014-2020, continuând finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-ungară, prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici