A început școala: 111 elevi fac cursuri direct în online

111 elevi din județul Arad încep noul an școlar 2021-2022 direct în online din cauza faptului că localitățile lor au incidență mare de COVID19.
Autoritățile s-au pregătit în tot județul Arad ca elevii să poată reveni la cursuri în cele mai bune condiții. Totuși 111 elevi de la patru școli din clasele 0 – 8 din Ignești, Susani, Seliștea și Cărand încep cursurile direct în online, cel puțin în prima săptămână, deoarece cele două comune au cele mai mari rate de incidență din tot județul Arad: Ignești are 8,71, iar Cărand 7,43. În aceste localități sunt în total 14 cazuri de COVID19, dar pentru că au populație mică, rata de incidență calculată este mare. La Cărand școala își așteaptă elevii renovată, dar elevii se vor bucura de noile condiții abia după ce rata de infectare va fi mai mică.
Copiii abia așteptau să meargă din nou la școală, spun părinții, care nu prea agreează varianta online. Pentru că cele două comune sunt situate în zona de deal și munte din nordul județului, în unele zone semnalul la telefonia și internetul mobil este ceva mai slab.
În schimb, grădinițele vor fi deschise cu prezență fizică și în aceste localități.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici