Gheorghe Falcă se împăunează cu rezultatele altora

Finanțarea pasajelor de pe centura Aradului a încetat încă de pe vremea când Guvernul a fost condus de către premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, nu i-a cerut la vbremea respectivă continuarea finanțării premierului PDL. A atacat ulterior Guvernul USL, parlamentarii USL de Arad că nu au reușit să obțină bani pentru continuarea lucrărilor la pasaje. Acum, primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă informează că, urmare a discuțiilor pe care le-ar fi purtat reprezentanții Primăriei Arad cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, responsabilii CNADR au promis că se vor relua în acest an lucrările la pasajele rutiere peste calea ferată pe șoseaua de centură a municipiului Arad. În prima faza, în 2014 va fi finalizată investiția de la pasajul din zona CET. Lucrările de construcție a celor două pasaje peste calea ferata pe centura N-V a municipiului Arad (tronson al DN7) au început în anul 2011 cu termene de finalizare în cursul anului 2012. Cele două șantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80%, respectiv 65%) datorită sistării finanțării guvernamentale.

Reluarea finanţării pentru pasaje este decizia Guvernului după insistenţele parlamentarilor PSD

Finanţarea pentru cele două pasaje de pe centura Aradului este cuprinsă în bugetul CNADNR, aşa cum au anunţat de mai multe luni parlamentarii PSD, Flavius Măduţa şi Dorel Căprar. Acum două săptămâni, primul ministru Victor Ponta a aprobat finanţarea pentru cele două obiective. „În ultimul an, am făcut împreună cu colegul meu Dorel Căprar numeroase demersuri pentru reluarea finanţării pentru cele două pasaje. În timp ce unii oameni politici fugeau de acest subiect iar cei de la PDL au folosit pasajele ca pretext pentru atacuri politice mincinoase, noi am făcut demersuri concrete în favoare arădenilor. Am susţinut în Parlament o declaraţie politică în care am cerut finanţarea lucrărilor, am avut numeroase discuţii cu primul ministru Victor Ponta, cu ministrul marilor proiecte Dan Şova şi cu directorul CNADNR, Narcis Neaga. Am solicitat un răspuns oficial printr-o întrebare adresată ministrului Şova şi am prezentat oficial răspunsul: lucrările vor fi finanţate din bugetul CNADNR. În tot acest timp şi în special pentru acest răspuns, politicienii de la PDL, în frunte cu Gheorghe Falcă au susţinut că nici în acest an nu vor fi bani pentru pasaje, din cauza parlamentarilor USL. Am fost atacaţi de nenumărate ori pe această temă de către Gheorghe Falcă şi marionetele lui. Mi se pare incredibil tupeul cu care vine acum Gheorghe Falcă să anunţe reluarea finanţării pentru pasaje. Cred că ar fi cazul să le ceară scuze în primul rând arădenilor pentru că i-a minţit şi în al doilea rând nouă, celor care am făcut ceva pozitiv, concret, pentru că ne-a denigrat pe nedrept”, a declarat deputatul Flavius Măduţa. El spune că reluarea finanţării pentru cele două pasaje este un obiectiv pentru care a muncit în ultimul an. „Finanţarea nu vine pentru oamenii politici, ci pentru cetăţenii Aradului. Trebuie să facem totuşi distincţia între cei care am depus un efort pozitiv pentru reluarea finanţării şi cei care au minţit pe această temă, pentru a denigra Guvernul USL şi parlamentarii USL. Sper că lucrările vor putea fi reluate curând, ţinând cont de situaţia dificilă în care se află unele dintre firmele implicate. În ceea ce mă priveşte, împreună cu colegul meu Flavius Măduţa, vom face ceea ce depinde de noi pentru finalizarea acestor obiective”, a declarat deputatul PSD Dorel Căprar.

Pasajele, miză pentru politicieni, dezamăgire pentru arădeni

Problema pasajelor este un caz tipic de manipulare a opiniei publice de către o parte a clasei politice. Rezolvarea problemelor de trafic generate de lipsa pasajelor ar fi putut fi realizată de mult, cu voință politică și determinare. Însă, deși a avut de partea sa guvernele conduse de colegii săi de partid, ani de zile, Gheorghe Falcă nu a făcut decât să exploateze pasajele în scop electoral. Din anul 2004 până când a venit prima finanțare, pasajele puteau fi finalizate de câteva ori. Ulterior, ele au fost folosite ca muniție politică împotriva guvernului și parlamentarilor arădeni ai USL pentru ca acum, când se împlinește ceea ce deputații USL de Arad au anunțat de mult, același Gheorghe Falcă să-și asume merite iluzorii. Este un bun exemplu pentru arădenii care suportă de atâția ani neplăcerile tranzitării centurii Aradului de a constata direct că ei au fost simplă masă de manevră într-o luptă politică murdară, care nu era a lor.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici