Călin Bibarț, pe urmele lui Falcă: a ieșit cu bățul în față

Călin Bibarț, primarul interimar al Aradului a luat-o pe urmele lui Gheorghe Falcă: a ieșit la tablă și a prezentat grafice cu noul proiect de 50 de milioane de euro.
Primăria Municipiului Arad și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat acordul de finanțare pentru proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”. În valoare de aproape 50 de milioane de euro, proiectul prevede construirea unui nou pod peste râul Mureş, achiziţionarea a 10 autobuze electrice, amenajarea de străzi noi și reabilitarea străzii Andrei Șaguna, tronsonul cuprins între strada Condurașilor și strada Barbu Lăutaru. De asemenea se vor amenaja două stații de alimentare pentru autobuzele electrice și se vor construi șase și moderniza 17 staţii de transport public de călători. În plus, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete pe zona cuprinsă între str. Andrei Șaguna şi noul pod și de la intersecția cu str. Economului până la str. Ogorului și se vor achiziționa 330 de biciclete.
Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
La fel ca și predecesorul său, nici Călin Bibarț nu a putut explica rațiunile reale din spatele acestui proiect megaloman care, la o analiză mai atentă, ridică uriașe semne de întrebare privind oportunitatea cheltuirii banului public la scara pregătită de Primărie.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici