Rușinos: În timp ce alții se străduiesc să ușureze povara crizei pentru cetățeni și firme, Primăria Arad instituie cinci taxe noi

Foto: Arhiva

Într-o perioadă în care autoritățile din majoritatea administrațiilor publice din România se străduiesc să găsească soluții pentru a-i ajuta pe românii loviți de efectele crizei generate de coronavirus, în care se vorbește de scutiri sau amânări de taxe pentru cetățenii și agenții economici afectați, Primăria Arad găsește cu cale să impună taxe noi, care îi împovărează suplimentar pe arădeni. În loc de relaxarea sistemului de taxe și impozite locale care, la Arad, se află la un nivel mult prea mare față de alte orașe, administrația condusă interimar de Călin Bibarț impune cinci taxe noi. Este vorba despre Taxa specială aferentă verificării documentației depuse în vederea obținerii Acordului privind racordul la rețelele tehnico-edilitare, Taxa specială aferentă verificării documentației depuse în vederea obținerii Autorizației privind racordul la rețelele tehnico-edilitare, Taxa specială aferentă verificării documentației depuse în vederea obținerii Avizului de intervenție și Taxa specială pentru eliberarea Certificatului de agrement, toate în valoare de câte 100 lei și de Taxa specială pentru obținerea avizelor de la deținătorii de utilități, care este egală cu taxa avizatorului plus 10 lei.
Aceste noi taxe fac obiectul unui proiect de hotărâre aflat la punctul 3 pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Arad din 30 aprillie: Proiect de hotărâre nr. 107/2020 privind instituirea unor taxe – inițiativa primarului. Deci, ideea aparține primarului interimar, Călin Bibarț, care astfel calcă apăsat pe urmele predecesorului său, Gheorghe Falcă, artizanul creșterii nivelului de taxare și impozitare a arădenillor în ultimii 16 ani, care au adus Aradul pe primele locuri pe țară într-un nedorit top al cuantumului taxelor pe care sunt obligați cetățenii să le achite.

VEZI ȘI:

VEZI AICI dovada: Primăria ne încarcă cu 5 taxe noi din acest an

https://dev.arad24.net/2020/04/28/vezi-aici-dovada-primaria-ne-incarca-cu-5-taxe-noi-din-acest-an/

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici