Deputatul Wiener scuipă pe istoria românilor: a votat împotriva alocării banilor pentru călugării de pe Muntele Athos

Adrian Wiener, deputat USR-Plus de Arad, a votat împotriva acordării unui sprijin financiar schitului românesc “Prodromu” de la muntele Athos, Grecia. Alți colegi de partid ai deputatului arădean s-au abținut sau au fost de acord cu această inițiativă. Deputatul Wiener este unicul parlamentar de Arad care a votat cu „nu” pentru această inițiativă legislativă. Din fericire, propunerea a trecut pentru că majoritatea covârșitoare a deputaților a aprobat acordarea sprijinului financiar pentru schitul de pe Athos, ceea ce vine într-o continuitate istorică de sute de ani a ajutoarelor trimise din Țările Române și România pentru lăcașuri de cult de pe Muntele Athos, unul din locurile sacre ale Ortodoxiei.
Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, în calitate de for decizional, acordarea unui sprijin financiar în valoare de 960.000 euro (echivalentul în lei) schitului românesc “Prodromu” de la muntele Athos, Grecia. S-au înregistrat 258 de voturi “pentru”, 31 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi un deputat nu a votat. Toate voturile contra au fost de la USR PLUS. Alți 17 deputați USR PLUS s-au abținut la vot, alături de doi deputați UDMR.
Un coleg de partid cu deputatul Wiener, deputatul USR PLUS Radu Molnar a explicat de ce s-a opus finanțării și a votat împotrivă: călugării primesc o mulțime de donații de la persoane private și consideră că este o „o risipă populistă”.
Liberalii nu au văzut cu ochi buni votul colegilor de guvernare. „Aici e vorba in primul rând de istorie! Niște cărți de istorie ar fi utile. Ce fel de educație au primit acești copii de la părinții și bunicii lor? Cei care astăzi au votat împotriva așezământul cultural, spiritual și istoric de la muntele Athos……. se dovedesc ignoranți și necunoscători de tradiții, istorie și diplomație. Oare trebuie să uităm cine suntem, de unde venim, pentru a îngroșa rândurile unor organisme fără logică spirituală? La ce recurgem când ni se frânge sufletul? Sau nu ni se mai frânge? Suntem roboți? …Fără istorie, tradiții, fără inimă suntem o frunză în vânt! Doamne, dă-le minte și ajută-i să vadă adevărul, calea și viața! In acest caz nu e vorba de dogmatism și nici măcar de Spiritualitate exacerbata, dacă se poate vorbi vreodată de așa ceva, aici e vorba de istoria noastră ca neam, de nimic altceva”, a scris Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, pe Facebook.
Ceea ce au făcut deputații USR-Plus este șocant, mai ales că nici măcar Nicolae Ceaușescu nu i-a lăsat de izbeliște pe călugării schitului românesc “Prodromu” de la muntele Athos.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici