[VIDEO] Tinerii cer primăriei să dea voie arădenilor pe spațiile verzi din oraș

Astăzi, tinerii social-democrați au anunțat public că au dat statul campaniei “Treci pe verde!”, prin demararea proiectului comun “Accesul cetățenilor Aradului pe spațiile verzi din municipiul Arad”. Adică, ei vor ca pe iarba din parcuri să se poată sta, la fel cum se întâmplă în marile orașe europene. În prima etapă vor începe să strângă semnături, pentru a constata dacă inițiativa lor este bine primită printre arădeni. Dacă cetățenii Aradului își doresc acest lucru, atunci tinerii social-democrați vor depune un proiect de Hotărâre de Consiliu Local Municipal. În Arad, spațiile verzi au mai fost utilizate pentru picnicuri, în cadrul unor festivaluri și s-a constatat că nu au fost probleme. „Ne dorim ca spatiile verzi de pe raza municipiului Arad sa fie accesibile tuturor arădenilor. Ideea noastră este simplă și pusă în practică în orașe din România, dar mai ales în Europa și anume să poți să stai pe iarba din parc. În acest sens vom strânge semnături de la arădeni pentru ca acest demers să apară pe ordinea de zi în CLM. Consideram că administrația locală va tine cont de demersul nostru de a evidenția voința arădenilor și de a creste calitatea petrecerii timpului liber în orașul nostru. Sincer am urmărit declarația primarului orașului în care a afirmat că va ține cont de orice idee pentru amenajarea noului parc pentru Cartierul Aurel Vlaicu și am pornit la treaba”, a declarat Flavius Vărșandan, TSD Arad.

Inițiativa tinerilor social-democrați nu se referă la distrugerea parcurilor, ci la crearea unor perimetre pentru ca acestea să poată fi utilizate de arădeni.

Deputatul Mihai Fifor, președinte al PSD Arad a anunțat că susține inițiativa tinerilor social-democrați. „Întotdeauna problema mare a Aradului cred că a fost această lipsă a spațiilor verzi, lipsă de spații de recreere și cred că nu este suficient ca odată la patru ani în programele electorale să apară tot felul de promisiuni care nu se onorează”, a declarat deputatul Mihai Fifor.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici